ANTALYA / KUMLUCA - Kumluca Gül-Çetin Kaur Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

GÜL – ÇETİN KAUR ANADOLU LİSESİ HAKKINDA “Başarmak için önce inan” sloganının yol gösterdiği okulumuz, Kumluca’nın en eski ve öncü eğitim kurumudur. 1965 yılında kurulmuş ve köklü geçmişinde, yerel ve ulusal anlamda söz sahibi bireylerin yetişmesine katkıda bulunmuştur. Tüm faaliyetlerimizde, farkındalık ve katılım ilkeleri ışığında hareket eder ve öğrencilerimizin öncelikle kendilerini tanıyıp ardından hedeflerine odaklanmalarına olanak tanırız. Misyonumuz, öz farkındalığı olan sorumlu bireyler yetiştirmektir. Vizyonumuz, akademik düzeyi ve sosyokültürel imkanlarıyla diğerlerinden ayrılan ve tercih edilen bir okul olmaktır. Temel değerlerimiz: - Bizim için her birey değerlidir; - İlişkilerimizin temelinde sevgi ve saygı vardır; - Sorumluklarımızın bilincindeyiz; - Varlığımızı milli kültürümüze borçluyuz; - Bilgi güçtür; ona aklımızla yön veririz. Gül – Çetin Kaur Anadolu Lisesi, 778 öğrencisiyle ilçemizin en büyük ortaöğretim kurumudur. 33 derslikli okulumuzda, 2’si rehber öğretmen olmak üzere toplam 48 öğretmen görev yapmaktadır. Okulumuzun en büyük avantajlarından biri, merkezi konumunun sağladığı erişilebilirliktir. Benjamin, zeytin, çam ve narenciye ağaçlarıyla dolu, sportif faaliyetler için ideal bir ortam sunan geniş ve güvenli bir bahçeye sahiptir. ZKütüphanemiz, aralarında en son yayınların da yer aldığı 2500’ten fazla kitap içermektedir. Avrupa Kalite Etiketi sahibi olan okulumuz, düzenli olarak sportif etkinlikler, eğlenceli kulüp faaliyetleri ve geziler düzenlemekte ve eTwinning ve AB projelerinde yer almaktadır. Daha da önemlisi, dört bir yanda arkadaş canlısı öğrencilerin yanı sıra, öğrenme ihtiyaçlarınızı gidermeye daima hazır, güler yüzlü ve deneyimli öğretmenlerle karşılaşabilirsiniz. Wittgenstein'in meşhur “Dilimin sınırları dünyamın sınırlarıdır” sözünden ilham alan okulumuz, yabancı dil öğretimi konusunda yetkinliğini ispatlamış olup kendisini bu alanda sürekli olarak geliştirmektedir. Demokrasiye yürekten inanan okulumuz, bunun meyvesini, 2018 – 2019 eğitim – öğretim yılında öğrenci temsilcimizin il öğrenci meclisi başkanı seçilmesiyle almıştır. Tüm bunlar, günümüzün ve yarının tercih edilen okulu imajımıza katkı sağlamaktadır. Bizlere güveni tam olan velilerimiz, hevesli öğrencilerimiz ve elverişli fiziksel koşullarımız da bu imajı desteklemektedir. Okul yönetimi, velilerimiz ve öğrencilerimiz arasındaki bağların gücü de bizlere büyük avantaj sağlamaktadır. Frederic Mistral’in de dediği gibi, “Derin kökleri olan ağaçlar uzar” ve bizler de zengin mirasımızı geleceğe taşımak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz.

Yayın: 26.12.2023 - Güncelleme: 26.12.2023 13:51 - Görüntülenme: 48